nyfigur.no

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

Hvorfor velge Cavi-Lipo?

Hva er det som gjør Cavi-Lipo så gunstig sammenlignet med andre metoder for figurforming?
Her følger en sammenligning av noen alternative behandlingsmetoder.

Andre ultralydbehandlinger

Ultralyd har vært brukt til fettreduserende behandlinger i lang tid. En av Norges ledende klinikker for plastisk kirurgi begynte med fettsuging (liposkulptur) kombinert med ultralyd for å smelte fettet før fjerning allerede i 1992. Senere har det kommet nyere apparater som klarer å smelte fettet uten inngrep, og det finnes idag noen forskjellige slike maskiner. Alle er dessverre ikke like effektive eller har andre begrensninger.

UltralydbølgerDe fleste slike maskiner sender ultralydbølgene rett ned, hvilket ikke er like effektivt, og går 30 mm ned i vevet slik at personer som ikke har tykt nok fettlag ikke kan behandles. Det unike med Cavi-Lipo er at den sender lydbølgene i kryss, noe som skaper interferens og dermed forsterker effekten. Dette gjør at virkningen av en behandling med Cavi-Lipo er betydelig mer effektiv enn mange av alternativene på markedet. Cavi-Lipo jobber dessuten kun 15 mm ned i dybden med fokussonden og 8 mm med cellusonden, slik at også slanke personer kan behandle problemområder de ikke klarer å bli kvitt på andre måter. Dette muliggjør også behandling av områder som hake/hals og armer.

Forveksle heller ikke Cavi-Lipo med ultralydsystemer som "myker opp" eller "retter ut" cellemembranen, men som etterlater fettcellene. Cavi-Lipo ødelegger og løser opp fettcellene, og de kommer ikke tilbake. Cavi-Lipo benytter den nyeste teknologien slik at du kan være trygg på at du får den beste behandlingen.

Informasjonsvideo

 

Tradisjonell slanking

De fleste vet at vanlig slanking innebærer at kroppen tømmer innholdet i eksisterende fettceller. Ikke alle vet at fettcellene har minne og vil prøve å gjenvinne sin tidligere størrelse. Det innebærer i praksis at hvis man har vært overvektig tidligere så er det lettere å bli det igjen. Cavi-Lipo tømmer ikke bare fettcellene, men fjerner dem helt slik at det blir vanskelig for kroppen å legge på seg igjen på samme sted senere.

Slanking vektproblem spise suntVektreduksjon fører vanligvis til av man mister fett OG muskler. Problemet ved at man mister muskelmasse er at man trenger muskler for å forbrenne kalorier. Når man slutter med dietten og går tilbake til gamle matvaner, vil kroppen ha problemer med å omsette den økte mengden kalorier siden det er mindre muskelmasse til å gjøre jobben. Som et resultat av dette, begynner man å legge på seg igjen. Fett som fjernes av Cavi-Lipo behandlingen tas opp som energi av kroppen slik at du har nok tilgjengelig energi til å beholde muskelmassen din, selv om du spiser mindre.

Ved vanlig slanking kan du heller ikke velge HVOR du skal bli slankere, med Cavi-Lipo kan vi punktslanke akkurat de områdene som sjenerer deg slik at du føler deg mer vel. Men la aldri Cavi-Lipo bli en erstatning for å spise og leve sunt, det er minst like viktig nå som før at du spiser riktig og mosjonerer slik at du kan få best utbytte av investeringen i kroppen din. Spør gjerne din behandler om tips til kost og mosjon!

Plastisk kirurgi

Tradisjonell fettsugingFettsuging er en av de vanligste kosmetiske operasjonene i den vestlige verden, og innebærer at man ved et kirurgisk inngrep suger ut en del av fettcellene i et ønsket område. I starten var det vanlig med mekanisk ødelegging av fettcellene under operasjonen, mens fettet nå vanligvis smeltes med nettopp ultralyd eller laser først. Spesielt på menn, som vanligvis har et hardere fettvev enn kvinner, gav ikke alltid tradisjonell fettsuging uten samtidig behandling med ultralyd ønsket resultat.

Fettsuging eller liposkulptur innebærer endel bivirkninger som kanskje ikke alle er klar over. Før operasjonen starter får man injeksjoner og lokalbedøvelse, narkose, ryggbedøvelse eller en kombinasjon av disse. Etter operasjonen er det vanlig med hevelser og smerter som resulterer i en periode med sykefravær. Operasjonen gir naturlig nok arr etter stingene, men også blåflekker i huden, hard og knudrete hud som delvis er ufølsom i en lang periode og mulighet for hudoverskudd på det behandlede området. Bruk av kompresjonsplagg i opptil 6 uker på behandlede områder er vanlig. Som ved alle operasjoner er det en potensiell risiko for komplikasjoner og bivirkninger som blødninger og infeksjoner, selvom tilfellene av dette er redusert.

Tradisjonell fettsuging har heller ikke alltid gitt et jevnt resultat på begge sider. Samlet gjør alle disse faktorene at noen kvier eller uroer seg for slike inngrep. (Kilder: Volvat, Nobel Clinic, Fornebuklinikken og plastikkirurgi.nu)

 

Visste du at...

...mat med et høyt innhold av både fett og sukker, som for eksempel is, virker sammen på en svært ugunstig måte?

Sukkeret i isen øker blodsukkernivået, som igjen fører til høyere insulinnivå. Dermed øker transporten av sukker til cellene, der det forbrennes til energi. Så lenge denne forbrenningen skjer, forblir fettet i verste fall uforbrent. I stedet lagres det i kroppen ved hjelp av insulin.